אמונה ומשיח

שאלה:

האם יש איסור להאמין שפלוני הוא המשיח? האם המשיחיים בחב"ד עוברים על איסור? או שהם רק טועים?

תשובה:

שלום וברכה

לא ידוע לי כל איסור בדבר, זו סתם טעות ובל מקרה דבר שאין בו תועלת, משום שכאשר המשיח יתגלה בלאו הכי ידעו הכל מי הוא… מה שכן יש בכך סכנה גדולה מאוד, משום שכפי שאכן אירע בחב"ד, כאשר הרבי נפטר נוצר משבר עצום, אצל הרבה אנשים שהיו בטוחים שהנה אוטוטו המשיח מגיע, וזה היה כאב לב שקשה להכילו. לכן עדיף שלא לעסוק במופלא מאיתנו, רק להמתין ולצפות לגאולה שלמה, וה' את הטוב בעיניו יבחר.