חובת ניגוב הידים לאחר הנטילה

שאלה:

להלכה ' האם חובה לנגב את ידיו בנוטל ידיו לאוכל בכמות מים גדולה בנטלה גדולה לכל יד

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה קנח מו הביא שני טעמים לחובת הניגוב: שלא יטמא את האוכל, וזה שייך דוקא בפחות מרביעית, ומשום נקיות, וזה שייך גם ביותר מרביעית, ולדינא מבואר שם שיש לחשוש לשני הטעמים ולכן חייבים לנגב. הנפקא מינה בין הטעמים, היא למה שכתב שם בשו"ע הרב סעי' יז, שלא די שיתנגבו מאליהן אלא צריך לקנח בחוזק במגבת, שכך מטהרן יותר, וסברא זו לכאורה שייכת רק כשנוטל בפחות מרביעית.

יום נעים.