לכבד את האשה כאשר יש קשיים בזוגיות

שאלה:

חז"ל מגלים לנו כי העושר מגיע לאדם בזכות אשתו שנאמר ולאברם הטיב בעבורה. והוראת הרב לתלמידיו היתה כבדו את נשוכתיכם בשביל שתתעשרו. נשאלת השאלה מה יעשה אדם הנשוי למכשפה? איך הוא יכבד אותה?

תשובה:

שלום ידידי

אינני יכול להשיב לך, אני מבין שהשאלה באה מתוך כאב, ואינני מכיר את הנתונים אצלכם בבית, יעוץ זוגי תמיד צריך להיות מקצועי ומעמיק ולא אגבי באינטרנט. מה שברור בכל מקרה, הוא שזוגיות זה דבר שבנוי על המון השקעה, לעולם זה לא בא מאליו! גם שני אנשים הכי נחמדים וטובים שנישאים יחד, אם לא ישקיעו בנתינה במחשבה אחד על השני ובטיפוח הקשר הזוגי ביניהם וכו', המצב בביתם לא יהיה מזהיר במיוחד. ולאידך גיסא, גם בני אדם שאינם שלמים במידותיהם באופן כללי, אם ישקיעו בחיי הנישואין יש להם את כל הסיכויים להצליח. העיקר להשקיע ולהשקיע. זכור כיצד ראית את אשתך כשהכרתם יחד בצעירותכם… אני בטוח שראית בה המון מעלות! אלו לא התנדפו, הן רק התכסו בשנים של חוסר הבנה הדדית, אולי כעסים שלא באון לידי פתרון נכון במועד וכו'. כל זה ניתן לקלף, ואת כל השברים יתכן ועוד ניתן לרפא, ובלבד שתשקיעו בזה נכון.

בהצלחה רבה וחיים טובים ומאושרים.