בכור בהמה טהורה בזמן המקדש

שאלה:

בס"ד
בכור בהמה טהורה שישראל נתן לכהן והיה תמים בלי מום, ולפני שהכהן הביאו לביהמ"ק הבכור קיבל מום ברשות הכהן, למי שייך הבכור שעשוי לשחיטה? האם זה חוזר להישראל או נשאר ביד כהן? תודה

תשובה:

שלום רב,

בכור שייך לכהן, ואם נפל בו מום הכהן אוכל אותו, ולכן הכהן עצמו אינו נאמן לומר שהמום נפל בו בלא כוונה אלא רק מישהו אחר יעיד שנפל בו מום, משום שהכהנים חשודים על הבכורות שיש אצלם שיטילו בו מום כדי לזכות בבהמה.