גיוס בנות לצה״ל

שאלה:

כבוד הרב שלום, יש לי סוגייה שמאוד קשה לי לדבר עליה לשאול אותך. אני בת עוד מעט 17, חזרתי בתשובה ברוך השם בגיל 14 בערך. כבוד הרב, אני חזרתי בתשובה מתוך הבחירה האישית שלי ולא כי הבית שלי חזר בתשובה, אמא שלי בהתחלה מאוד התנגדה גם חברות שלי הרבה פעמים זרקו לי הערות או אנשים בכללי ״מה התחרפנת״ ״את תהפכי להיות קיצונית״ ודברים שהשם ישמור הרב אני אפילו לא רוצה להגיד, מתייחסים ליהדות כאילו זה פשע אבל זה לא מפריע להם לאפשר לילדים שלהם לעשן סמים ולהימרח על ספסלים ברחובות מרוב אלכוהול ששתו.. אני סך הכל ביקשתי במקום ללכת למועדון בשישי, ללכת לבית כנסת. בהתחלה זה היה תהליך לא פשוט, כן לא וויתרתי ולא נכנעתי ללחץ החברתי כי באמת הבנתי שגיליתי את האמת וברוך השם כיום גם אבא שלי החורג חזר בתשובה וגם אמא שלי. כבוד הרב, קודם כל יש לי שאלה אחרת.. אבא שלי הוא לא יהודי, הייתי עושה הרבה עברות כשהייתי קטנה ואני באמת מצטערת על כך. בשאלה שלי אם זה ימחל לי? אני באמת רוצה ללכת בדרכי השם ולעשות כרצונו, אני לא רואה דבר אחר שיש לי לעשות כאן. ושאלה שניה לגבי הצבא, יש תפקיד בצבא שהיציאות הביתה הן יומיות, אתה לא נמצא בבסיס כמעט בכלל ( אולי תקופה קצרה במהלך הטירונות) באמת זה תפקיד מאוד עצמאי, ממש כמו עבודה ושירות לאומי רק שזה עם מדים ובכל זאת אתה משרת בצבא. אני יודעת שהאיסור לשרת בצבא אחד מהתורה שאסור לאישה לשאת כלי של גבר או משהו כזה ולכן אסור לאישה להחזיק נשק. לכן מותר לי לבקש לא להחזיק נשק, אני לא חייבת. במהלך הטירונות אני מתכוונת כמובן לא לתפקיד הרגיל, זה לא תפקיד שדורש נשק. בתפקיד ( משקית נפגעים) אני עוזרת למשפחות שכולות, חיילים שנפצעו וכדומה ואני מעודדת אותם, תומכת בהם, משפחות שהחיילים שלהם נפצעו וכדומה. אני עסוקה כל הזמן בנסיעות לבתי חולים ולבתים של משפחות. עכשיו גם האוכל, אני לא אוכלת בבסיס בגלל שאני עסוקה כפי שאמרתי כל היום בנסיעות. ואני יודעת שלגבי תפקידי עורף אסרו את זה בגלל הנסיונות והבעיות שיש, אני לומדת עדיין בבית ספר חילוני ( אני לא יכולה לעבור בגלל הבגרויות) אבל אני חיה את הסביבה החילונית על בשרי, אחים שלי הם חילונים( בע״ה שיחזרו בתשובה שלמה!!!) אני מנסה להגיד אני באתי דווקא מתוך המקום החילוני ובחרתי את הדת על לפני הדברים האלה. קיבלתי על עצמי נגיעה, צניעות ואוכל כשר. אז התפקיד שלי בעצם לא סותר ופוגע בשום דבר מאלה. והבנתי שהרבנות אמרה שבת שמרגישה שהיא מספיק חזקה ויכולה לעמוד בנסיונות ובטוחה שהיא תצליח וכדומה כדומה אז היא יכולה להתגייס ( כמובן שלתפקיד עורף שנבדק מראש ולא ללוחמה). אז השאלה שלי, הרי בתורה חוץ מהעניין של הנשק אין איסור, וכמובן כל כבודה בת מלך פנימה אבל במידה ואישה משרתת רק עם בנות ( כמו התפקיד שלי) , אוכלת אוכל כשר, שומרת שבת, לבושה בצניעות אז איפה הבעיה? אני מבינה שהרבנים לא יכולים להתיר בגלל כמה בנות שהצליחו לעמוד בנסיונות ואין זו הבטחה אבל השאלה שלי אם ניתן לקבל התר לתפקיד מסוים שנבדק מראש והובטחו הדברים מראש והוא עורפי והשירות הוא רק עם בנות, התר אישי. אני מבינה למה נניח ילדה חרדית שגדלה בבית חרדי זה יהיה קצת בעייתי מבחינתה וכנראה ידרדר אותה( אלא אם כן היא חזקה באמנותה) אבל אני חיה בסביבה חילונית, ובסופו של דבר בחרתי את דרכו של ה׳. אז כבוד הרב אשמח אם תענה לי, אני מרגישה שהלב שלי נחצה לשניים..

תשובה:

שלום וברכה

למעשה אין לי הרבה מה לחדש לך שוב מעבר למה שכתבתי לך בענין זה לפני חצי שנה כאן…רק לחדד, לגדולי ישראל הפריע שכאשר את בצבא את נתונה תחת מרות של מפקדים חילונים, אני לא רוצה להרחיב כאן ברעיון של גיוס נשים, יש סיפורים מזעזעים על יחס בלתי הולם מצד מפקדים, עליך להבין שמבחינת רשויות הצבא הנשים נדרשות כדי להעלות את המורל של החיילים ובעיקר של המפקדים… לכן יש הבדל גדול בין סביבה חילונית בעבודה או בלימודים, מלהיות נתון תחת מרות פיקודית, ולא ניתן להקל בזה בשום אופן ולא משנה מה התפקיד.

שוב אני רוצה להביע את התפעלותי הרבה מהתעצומות נפש שלך!

אין ספק שמעשייך אהובים ורצויים מאוד מאוד למעלה אצל בורא עולמים.

בהצלחה רבה.