לימוד שער היחוד ואמונה בתניא

שאלה:

האם מותר ללמוד ספרי חקירה כגון שער היחוד והאמונה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מותר ללמוד ספר זה, הוא ספר יסודי מאוד בהבנה של כל המציאות שלנו, ואגב כדאי במקביל ללמוד גם נפש החיים שכן היסודות שם מאוד דומים ומקבילים ובשפה יותר פשוטה. כמובן יש ללמוד עם רב או מתוך ספר מוסמך שמסביר לא מדובר בספר קל.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה על שאלת #230212 אני רוצה לשאול גם על הספר אמונות ודעות וגם על מה שהרמ"א והש"ך יו"ד סי רמ"ו פקפקו על לימוד החקירה וגם על מה שכתב הדרכי משה סוס"י רמ"ו אודות הרמב"ם והרלב"ג אם זה קאי רק על ספרי הגויים

  2. גם רס"ג מותר ללמוד, ההבדל הוא שלימוד הרס"ג פחות יועיל לך הוא בא לשלול אמונות שהיום כבר לא קיימות, אבל שים לב לדבר מאוד פשוט, שער היחוד והאמונה אינו עוסק בהוכחת האמונה וזה לא נוגע לדיון על ספרי חקירה הוא רק מסביר את סדר השתשלות העולמות ומהותן על זה כלל לא דיברו. בודאי היה ויכוח בין הראשונים לגבי עצם העיסוק בחקירת אמיתות האמונה, אבל בכל זה כל אחד יעשה כנטיית ליבו, אדם שליבו נוטה לכך וזה מחזק אותו, ודאי יעשה כך, כי בתפיסת העולם המערבית היום יש לנו צורך בזה.