האם אני יכול לתבוע בערכאות?

שאלה:

לכבוד כבוד הרב שלום הזמנתי עבודה אצל אדם שמקדם אתרים סיכמנו דברים בע"פ העברתי לו סכום כסף הוא אמר שישלח לי חוזה ולא שלח ולא עשה את העבודה עבורי ולא רוצה להחזיר לי את כספי דברתי עם עורך דין בכדי לתבוע אותו האם עלי מבחינה הלכתית לתבוע אותו בבית דין או שמותר לי לפנות לערכאות אני יודע שפעם שלחתי לו תשובה מאתר דין על נושא מסויים והוא אמר לי שהרב לא מבין. הוא לא ירא שמים הוא נוכל מה עלי לעשות מבחינה הלכתית ואם עלי להזמינו לבית דין ומה במקרה ויסרב או האם מותר לי לפנות לערכאות במקרה כזה תודה תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כל תביעה ממונית צריכה להיות בבית דין שדנים לפי בתורה הקדושה. אסור לתבוע בערכאות, ומי שתובע בערכאות כאילו מרים יד בתורת משה ח"ו. ואומר שהתורה אינה אמת.

לכן יש לתבוע תחילה בבית דין. אם הנתבע לא יופיע אחר הזמנה שלישית בבית דין בית דין יתנו לך היתר לפנות לערכאות. ואם נראה לך שהוא לא יגיע להתדיין בבית דין, כדאי שתציין זאת לפני מזכירות בית הדין, ותאמר להם שיתקשרו אליו, ואם יאמר בפירוש שלא מעוניין להתדיין בבית דין תקבל מיד היתר לתבוע בערכאות.

בהצלחה.