תביעה לרופא שיינים שהתברר שאין לו תעודה

שאלה:

שלום בשבוע שעבר הופנתי לעקירה חרוגית . נגשתי לד"ר שניסה לעשות לי עקירה רגילה ולא הצליח התפנתי לבית חולים עם כאבים חזקים . עכשיו מתגלה שלרופא הנ"ל כנראה בכלל אין תעודת רופא האם אני יכול לפנות לערכאות לתבוע?

תשובה:

שלום וברכה,

כל תביעה אזרחית יש לעשותה בבית דין ולא בערכאות. אם התביעה היא פלילית ניתן לתבוע בערכאות.

אם לרופא שניים מבוטח בחברת ביטוח, ואתה רוצה לתבוע את הפוליסה שלו, תוכל לעשות זאת בבית משפט. אך בלבד שיש לו פוליסת ביטוח.

בהצלחה.

נימוקים:

תביע פלילית – לא אזרחית, אין באפשרות לבית דין לענוש, ולכן מותר לתבוע בבית משפט פלילי. אם אכן התביעה הינה פלילית מותר לתבוע.

מחברת ביטוח מותר לתבוע בערכאות, שם התביעה יא בירור כמה הם חייבים, מאחר והם התחייבו מראש שהם משלמים לפי שיקול דעתם של בית משפט.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,
    מותר לשלוח עו"ד שיבקש ממנו פיצוי כספי הולם על כל הנעשה, ולא ילכו לדון לא בבית דין ולא בבית משפט. ואם הפיצוי הכספי יהיה יותר ממה שיחויב בבית דין, אין בזה איסור כלל. כך היא הפשרה שמסכימים ביניהם כדי שלא יהיה ביניהם תביעות.

  2. או קי כך מותר לעשות . אבל האם ראוי לעשות כך? מצד אחד זה סכום גדול וגם סבלתי כאבים גדולים ומצד שני אני לא הייתי רוצה שיעשו לי כך .

  3. שלום וברכה,
    יש בסיס הלכתית לטענתך, מדין חובל בחברו שמשלם צער עבור הכאבים. ולכן יש עילה לתביעה ויש סיבה גדולה להתפשר.