המשך לעקירת עץ פרי

שאלה:

שאלתי באתר: שאלה: יש לי עץ פסיפלורה בגינה. יש ספק אם הוא עץ או ירק [לענין ערלה] לכן אני מחיר לא לעקור אותו כדין עץ פרי. שאלתי האם ניתן למסור אותו למישהו שיבוא לעקור אותו וישתול אותו אצלו. או שגם אז איסור של עקירת עץ פרי תשובה: שלום וברכה באופן עקרוני אסור, אבל אם הוא מזיק או שרוצים לבנות במקום ויש הרבה יותר רווח מהבנייה מאשר קיומו של העץ, יש להקל על ידי גוי, ראה כאן הרבה תשובות בענין זה. השאלה הנוספת האם האיסור גם שעוקרים ביחד עם השורשים והאדמה? [כי גם למשל במשתלות נהוג לקנות עץ פרי בתוך שק, ואח"ז להוציא אותו ולשתול באדמה]

תשובה:

אם תוציא אותו עם גוש שהוא יכול להתקיים בו אולי זה יותר קל, תלוי בטעמים אם זה סתם בל תשחית או משום ישוב ארץ ישראל, אבל מדובר בכמה עשרות ליטרים אדמה, כך שעדיף מה שהצעתי על ידי גוי וטוב להקנות אותו לגוי לפני העקירה.