דגל ישראל על בנין ישיבת פוניבז'

שאלה:

שלום לרבנים האם נכון שבפוניבז' פעם היו מניפים דגל ביום עצמאות? תודה רבה

תשובה:

נכון בהחלט, יתכן שעד היום, אינני יודע, ודאי זה היה כך לפני לא הרבה שנים. הסיבה כמובן לא היתה מתוך הזדהות עם הציונות ומוסדות המדינה, למרות שאכן הרב מפוניבז' זצ"ל כידוע ראה בשיבת ציון בזמנינו ותקומת ישראל בארצו נס ופלא והיה מרבה לדבר על כך ולתת שיר ושבח לבורא עולם על חסדיו עמנו, אלא היה חוק כזה להניף דגל מעל מוסדות ציבור, והוא לא ראה לנכון להתנגד לכך, לא היה נראה בעיניו מעשה שלילי שיש להאבק בו…

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אסור בהחלט ושקר גמור הוא הרב מפונוביץ הי' שונא גמור להציונים ימ"ש בתכלית השנאה והי' קנאי גדול לה' ולתורתו ובוודאי לא הי' מרים הדגל הטמא על הישיבה שלומדים תורה

  2. זה סתם שימ״ש ומשי זה אותם אותיות?
    לכתוב על הכח ש ה יצר לביא לפה את עם ישראל עם המון צדיקים והרבה עם המוני זכיות ימח שמם ככה חופשי? ציוני מגיע מהמילה ציון ומצוות לא צריכות כונה. אם היו אנשים עם בחירות רעות בדרך על זה יקבלו טיפול בגהנום אבל לא חסר מכונים חרדים בעלי מחלוקת גזענים שונאי ספרדים והיום יש גם הפוך ובעלי לשון הרע כמובן בדרך כלל על הפלג השני בחסידות או על המפלגה השניה
    צא צא מהאלימות המילולית הכוללת הזאת. וכבוד הרב שך התיחס פעם לדגל וזה לא בגלל חוק ולא בטיח אלא להראות על הזדהות עם הענין הנכון והמתוקן אבל בבניני האומה כשהיה צריך לצעוק צעק ולא משנאה אלא מאהבה מנהמת ליבו לפי שיטתו והרגשותיו על מה שכאב לו מאנשים מסוימים, שבמה אדם חי יהדות ואינו חי כגוי לכל דבר והוא ודאי לא התכון שאינם יהודים כי כלפי מי ומה זעק … אבל על הטוב שבמדינה בטח שהודה לה רק לא אכל בשבע ארוחת בוקר כי זה הזמן שמיליון ילדים הולכים לבית בלי ספר ולא לו דין על יהדות.
    משי זה תולעת שנמשלו אליה ישראל שכוחה בפיה לבגדי רבנן עדינים ולא לשון קללות [ק] ולשון הרע דכללות [כ]