גבייה עודפת של וועד בית וחלוקתו

שאלה:

אנחנו מכרנו את דירתינו ויש בוועד בית גביה של מעל 25000שח ביתר ביקשנו לקבל את חלקינו היחסי בחזרה לפני העזיבה והם מסרבים. מה דעת התורה?
בברכה
שמשון

תשובה:

שלום וברכה,

היות ומדובר בסכום גדול, ניתן לדרוש את התשלום חזרה. ראה נימוקים.

נימוקים:

קופת ועד הבית נחשב לקופה משותפת. ולכן אם נשאר סכום קטן, לא יכול דייר שעוזב את חלקו שנשאר, ויש זכות לקופה להחזיק בנותר לעצמה, כיון שהכסף ששולם הוא תמורה על תחזוקת הבניין, ואין צורך לדייר בכל סכום. אמנם כאשר מדובר בסכום גדול, יש לראות את הנותר כהלוואה לקופה, ולכן יכול הדייר שעוזב לדרוש את חלקו.