פסח- הזמנה בית מלון – חמץ

שאלה:

בס"ד שלום הרב! הזמנו בית מלון לחול המועד פסח (בחו"ל), רציתי לשאול אם יש בחדר אוכל שהוא אינו כשר ובוודאי חמץ. האם מותר לי לשהות שם או שאני צריך לבקש מהם להוציא את כל האוכל לפני שאני מגיע לשם? ומה עם הכיור וכדומה…

תשובה:

שלום וברכה

אם יש אפשרות לבקש מהם להוציא את החמץ קודם מה טוב, אבל אם אין אפשרות כזו, יש לכוין שלא לזכות לא בחדר ולא בחמץ עד שאתה נכנס ומוציא אותו משם.