על מי מוטלת החובה לקנות תנור בדירה שכורה

שאלה:

אנחנו עומדים להשכיר דירה לשנתיים ובה מטבח חדש ומשודרג עם אפשרות להתקין תנור בילדין אחד המתאים לתא בשרי ותא חלבי. על מי מוטלת החובה לקנות את התנור?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הדירה אינה מרוהטת, אין חובה על המשכיר להביא תנור. ואם השוכר רוצה תנור עליו להביא בעצמו. וכמובן שבסיום תקופת השכירות התנור שייך לשוכר. אם הותנה ששוכרים דירה מרוהטת, חל על המשכיר חובה להביא תנור – כחלק מהריהוט שאמור להביא לבית.

מומלץ להתנות את הדברים מראש לפני כריתת החוזה.

בהצלחה.