פחדים מכל מה שקורה מסביב

שאלה:

היי שמי … בת 27 מאמינה בקדוש ברוך הוא. לאחרונה עקב גל הרציחות ובפרט הרצח המזעזע של אורי מירושלים בת ה 19 גרם לי לפתח חרדות מאוד קשים. תמיד בטחתי בה ולעולם לא פחדתי מדבר כי יודעת תמיד שה׳ שומר עליי. אך עקב המקרים האחרונים אני מתחילה לפחד על חיי כי איני רוצה למות בייסורים כך או שחס וחלילה מי שאני אוהבת. אני קוראת לפעמים תהילים בלילה ומבקשת מה שישמור עליי. אני לא מצליחה לישון בשקט. מה עושים?

תשובה:

חשוב להעמיק בנושא של הבטחון והאמונה בה' שאין אדם יכול להזיק לחברו כמלוא הנימה בלי שנגזר עליו מלמעלה, ואין לחשוש ולפחד כלל. במקביל, אם את מרגישה שזה יוצא קצת מפרופורציה, תעזרי בגורמי מקצוע, יש אמצעים תרופתיים וטיפוליים אחרים, כמו דמיון מודרך ויעוץ רגשי, לפעמים טיפול קצר טוב מחזיר למסלול.

בהצלחה רבה!