קדיש על קבר ביורצייט

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול:
סבא שלי זצ"ל היה אב לבנות בלבד. כיום הן בשנות השמונים לחייהן. בשבוע הבא ביום שישי יחול היורצייט שלו. מידי שנה מקפידים אצלינו במשפחה שאחד הנינים שלו מארגן עוד 9 בחורים מהישיבה וביחד אומרים קדיש על הקבר שלו. השנה כאמור זה ביום שישי, והנין המדובר מתקשה לארגן את קבוצת הבחורים. בלעדיהם לא יהיה מנין על הקבר. החתנים של סבא שלי זצ"ל כמעט בני תשעים, הנכדים עסוקים וכאמור הנינים לא יכולים השנה.
רציתי לשאול: אם אשלם לגבאי בית הכנסת שלי שיגיד קדיש בשחרית ומנחה לעילוי נשמתו, האם זה מספיק?? כלומר: האם הקדיש חייב להיאמר על הקבר או שגם בתפילות זה מספיק.

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

יש שני נושאים שונים, יש את הקדיש בכל שלושת התפילות, ערבית שחרית ומנחה, שזה לכתחילה יש לעשות על ידי הצאצאים אבל אם זה לא מסתדר שיהיה אדם אחר, ומלבד זאת אם מתאפשר כדאי גם בקבר, אבל אם אין מנין בקבר ניתן להסתפק בשלושת התפילות.

תזכי למצוות.

הצטרף לדיון

תגובה 1