תפילה, כבוד ספרי קודש ועוד

שאלה:

 לכבוד הרב שלום וברכה 1.ב" אני לומד בישיבה אך היא רחוקה מביתי(בכרך שעתים וחצי נסיעה בבקרים עם הפקקים) בשבתות בהם אני חוזר הביתה הורי לא רוצים שאחזור במוצש לישיבה ועל כן אני נוהג לעלות לאוטובוס בשש בבוקר ומתפלל במניין הישיבתי כך שאני לא מפספס את הסדר בוקר. האם יש בכך בעיה של עשיית צרכיו קודם תפילתו? אם אני אתפלל לפני הדרך אני אפסיד חלק ניכר מהסדר בוקר וזה ביטול תורה של מספר שעות בגלל הפקקים. שיקול נוסף הוא שיש מעלה בתפילה במקום שאדם לומד אז אולי זה דומה לדין שמותר לנסוע לכותל וזה לא נחשב עשיית צרכיו. 2. יש לנו בבית תנור דו תאי בשרי וחלבי. מותר להשתמש בו במקביל? 3. השוע באבן העזר שכופין אישה לייבום. א. מהי כוונתו? באילו אמצעים? פשוט חיפשתי ולא ראיתי אף אחד שמסביר מהי הכפייה. פשוט לי שאין הכוונה ח"ו שנותנים לו לאנוס אותה אך לא ראיתי ספר שמתייחס לנידון במפורש חוץ מתשובות הריד סימן נט אך הוא פוסק כר"ת הסובר שאין כפייה בייבום. 4. א. ראיתי אנשים שתוך כדי לימוד דופקים על הספר בו הם לומדים. האם מותר לעשות כך? ב. האם באופן כללי ניתן להישען על ספר קודש כאשר לומדים בו? ראיתי בעלהו לא יבול שהגרשזא היה מוחה על כך. ג. האם ניתן להשאיר ספר פתוח כאשר אתה הולך להביא ספר אחר. ד. האם מותר להניח ראש על שולחן שמונחים עליו ספרי קודש בצדו?תשובה:

תשובה:

שלום וברכה

1. אתה יכול לנסוע לפני התפילה, אבל תאמר קודם ברכות השחר [למעט על נטילת ידים, שזה תאמר אחרי שתלך לשירותים לפני שתתחיל להתפלל] ראה כאן בהרחבה.

2. למיטב ידיעתי בתנור שיש בו הכשר האפשרות הזו נמנעת. מעיקר הדין אם אין שום מעבר אויר בין התאים – מותר.

4. מה שנעשה לצורך הלימוד אין בו איסור, אני לא רואה בזה בזיון.

5. מותר להשאיר את הספר פתוח כשהולכים להביא ספר אחר, אתה עדיין באמצע הלימוד.

6. מותר להניח את הראש על השולחן רק לשבת עליו יש בעיה.

בהצלחה רבה בלימודיך.