שאלת כלי מגוי

שאלה:

ישנה עצה שאומרים לגבי טבילת כלים חשמליים לתת לגוי במתנה ואז להשאיל ממנו, רציתי לדעת הלכתית איך זה עובד, האם חלים עלי כללי שואל מחברו (למשל שאסור להשאיל לאחר וכד') , מה לגבי אם הגוי דורש את זה חזרה או נשבר הכלי? או שכלל כל הנ"ל לא חלים על גוי? תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם אתה מקנה חפץ לגוי בצורה רצינית הוא נעשה שלו לגמרי, אלא שכללי השימוש והחיובים בחפץ יהיו לפי מה שאתה מתנה איתו…