מה הוא בטחון בה'?

שאלה:

כתוב "ברוך הגבר אשר יבטח בה' והיה ה' מבטחו" אני בוטחת בה' ומתפללת הרבה למצוא עבודה ועושה הרבה השתדלות וה' לא אכפת לא ממני ולא נותן לי כלום. איך יכול להיות?

תשובה:

לבטוח זה להאמין שהכל לטובה וכל מה שצריך להיות אכן יהיה ותמיד הוא לטובתנו. אם את סבורה שבורא העולם זונח אותך, הרי שאת לגמרי לא בוטחת בו…

כאשר משפחה מבריחה את הגבול מאירן לארצות החופש, האב נותן יד לבנו בחשכת הלילה ומבריחים את הגבול, האב רועד מפחד פן יתפס, אבל הילד הקטן אינו פוחד, הוא מרגיש את ידו החמימה של האבא האוחזת בכפו, והוא בוטח בו שהוא הרי כל יכול, ובודאי יביא אותו לחוף מבטחים…

יום נעים ושיתקבלו התפילות.