למרוח קרם ידים למי שכבר קיבל שבת

שאלה:

לכבוד הרב
האם אדם שקיבל שבת אפשר למרוח לו קרם ידים או שיש כאן מסייע וכן האם יש חשש רפואה ושחיקת סממנים לאדם כאשר לא הוא המטפל שהרי מצינו היתרים בגוי ישר כח

תשובה:

שלום רב

נראה שאם אותו אדם אינו שותף בפעולה כלל ואינו מסייע בקיומה אלא הוא פסיבי לגמרי, אין בכך כל איסור. כמובן, כאשר יש עוד זמן רב עד השקיעה אלא שקיבל שבת מוקדם.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ רסג סעי’ יז שהוא יכול אף לבקש שימרחו לו את המשחה ואין איסור באמירה זו.