דיבור בטלפון לאחר קבלת שבת

שאלה:

השבוע מיד אחרי שהדלקתי נרות (הקדמתי כמה דקות לפני זמן הדה"נ) התקשר מישהו בטלפון עם שאלה די דחופה שהיה צריך קוד כניסה מסויים, בתי שעוד לא קבלה את השבת ענתה בטלפון, האם היה מותר לי לתקשר עם הבנאדם כשהיא שמה את הטלפון במצב רמקול? והאם יש הבדל אם אני מדברת איתו ישירות, או שהטלפון רק במצב רמקול כדי שנשמע אחד את השני, ואני עונה לבת שלי את התשובה ותוך כדי הוא שומע

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור לך לענות באופן שהוא שומע אותך דרך הרמקול, אלא רק לומר לבת שהיא תגיד בטלפון.

מקורות:

על כך שלבת מותר לומר, ראה שו”ע סי’ רסג סעי’ יז.