הטבלת תבנית עם כתמי שומן – מיעוט שאינו מקפיד

שאלה:

שלום רב,

תבנית של תנור שלא הוטבלה ונעשה בה שימוש [ע"י נייר אפיה וזהירות שהאוכל לא יגע בתבנית], וכעת רוצים להטבילה, דא עקא שנשפך עליה שמן ורוטב וכדו', וכיון שעבר יחסית הרבה זמן, אז התבנית עם כתמי שומן ואיח אפשר לנקותה כדבעי, האם אפשר לטבול אותה כך איך שהיא? במידה ושלילי, מה ניתן לעשות איתה אם רוצים להשתמש בה?

יישר כוח!

תשובה:

שלום וברכה

בדיעבד שלא ניתן לנקות אפילו עם מסיר שומנים, ניתן לסמוך שהמעט שומן הזה הוא בכלל "מיעוט שאינו מקפיד" שהרי לא מקפידים להסירו בנקיון, והוא אינו חוצץ בטבילה.

יום נעים.