לחזור בתשובה לאט לאט

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם יש אפשרות לעבוד את השם מדרגה מדרגה ולא ישר לקפוץ לדרגה של נביא?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שלא ניתן לקפוץ למדרגת נביא… אלא שבאופן כללי יש לשים לב לשתי נקודות: א. בעבודת ה' יש את הביצוע הפיזי שהוא הרבה יותר פשוט, פשוט צריך לא להתעצל, לבין הלב והנפש שמשקיעים בעבודת ה', שבזה אכן צריך הרבה עבודה נפשית ואי אפשר לקפוץ. ב. כמובן אדם שמרגיש שאם יעשה מיד הכל זה יחליש אותו, זה מצוי כשהענין כרוך במאבק משפחתי וכדומה, יעשה בהתייעצות עם רב שלב אחרי שלב.

בהצלחה רבה