למה חייבים לחיות?!

שאלה:

למה הקב"ה מכריח אנשים שלא רוצים לחיות, (כי הם סובלים בעולם או מכל סיבה אחרת) לחיות?

תשובה:

שלום וברכה

מבין ריסי שאלתך מבצבץ הרבה מאוד כאב, ועצוב לי לקרוא את זה, יתן ה' ותדעי רק שמחה ומנוחת הנפש וכל טוב כל הימים.

צריך לדעת שאנחנו לא באמת יודעים מה טוב לנו!

אדם סובל בעולם הזה ואינו מבין מדוע, וכשמגיע לעולם הבא שמח ומודה על כל קושי שקידם אותו ניסה אותו וקירב אותו וכיפר עליו!

דומה הדבר לילד קטן שמבקש לשחק בגפרורים, הוא מאוד כועס שלוקחים לו את המשחק ואינו מבין מדוע עושים לו את זה, אבל אנחנו שיודעים כמה אש זה דבר מסוכן, מבינים שהכל רק לטובתו!

יתן ה' שנזכה כולנו לטוב הנגלה תמיד.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. כל אחד רוצה לשחק בחיי אושר, זוגיות טובה, פרנסה טובה, כבוד בריאות אהבה וכו' ולא מבין למה לוקחים לו את זה, זו היתה כוונתי במשל… לא כל מה שאנחנו חושבים שזה טובתנו זה אכן כך.

  2. הטוב בעולם הזה קשור לרע בקשר מוחלט – בינתיים.

    ישעיהו מה ז
    יוֹצֵ֥ר אוֹר֙ וּבוֹרֵ֣א חֹ֔שֶׁךְ עֹשֶׂ֥ה שָׁל֖וֹם וּב֣וֹרֵא רָ֑ע אֲנִ֥י יְהֹוָ֖ה עֹשֶׂ֥ה כׇל־אֵֽלֶּה׃

    בנוסף –
    אחדות ופרוד בעולם- טוב ורע המשמשים בערבוביא
    https://www.maale.org.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA/%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA/cat16/achdut

    להגיד שיש רק טוב בעולם זה עצימת עניים של ילד לעניות דעתי.

    אז לכן – כן יש אנשים שאינם רוצים טוב=רע.

    מסכים שבסופו של דבר כולנו רוצים את אותו הדבר.

    פשוט עד שנגיע ל "שם" ,לחלק מהאנשים פחות מתאים לחכות.

  3. דוקא הפסוק שהבאת מסביר מצויין את הדברים, שים לב שיש הקבלה בין אור לטוב ובין חושך לרע, ומה הקשר? אור תמיד מסמל את הבהירות וההבנה, הראייה המדוייקת, לכן גם או זה בוקר לשון ביקור. בעוד שחושך מסמל את ההסתרה, את ההעלם וחוסר ההבנה, ערב לשון עירבוביה. הטוב הוא מוחלט ואין רע יורד מלמעלה, אבל יש הרבה חושך ואפלה, והטוב לא תמיד מובן וידוע וניכר לנו. ובאופן הזה שהטוב מוסתר, המציאות נראית רעה, אבל לעתיד לבוא נבין למפרע כמה הכל היה לטובתנו, ואז ימלא שחוק פינו ויהיה ה' אחד ושמו אחד, ולא יהיה רע וחושך כלל, אלא לילה כאור יאיר.