קבלה בפרהסיא

שאלה:

אם נאמר בגמרא שמעשה מרכבה דורשים רק מרב לתלמיד (ושיהיה חכם ומבין דבר מתוך דבר וכו') – איך יש אנשים שמלמדים קבלה בפרהסיא? אני לא מדבר על רשעים שמעוותים את הקבלה, אלא על רבני אמת

תשובה:

שלום וברכה

אני רוצה להאמין שבכל המקומות שלומדים קבלה לא כל אדם יכול להכנס, אלא רק מי שמילא כרסו בש"ס ופוסקים. למשל בישיבת אהבת שלום בירושלים אני יודע שיש הרבה שיעורים אבל ההשתתפות שם כרוכה בהרבה מאוד בירורים וניפוי בנפה אחר נפה, ורק ת"ח מובהקים מתקבלים לשיעורים.