התבלבלו תבניות התנור בשרי/חלבי

שאלה:

שלום וברכה,
המנקה הוציאה לי את התבניות מהונור וניקתה את שתי התבניות ועכשיו אין לי מושג לאיזה תנור שייכת כל תבנית בשרי/חלבי
מה עושים?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

זו אכן בעיה, והיא נובעת מטעות יסודית, אסור להשאיר תבניות ללא סימון ברור! מה שכדאי לעשות זה לחבר טבעת ברזל לאחת התבניות החלבית או הבשרית וכך אין טעות לעולם.

למעשה עכשיו, כיון שזה "היתרא בלע", כלומר התבנית לא בלעה דבר אסור אלא שלא ידוע אם היא חלבית או בשרית, יש להמתין 24 שעות שהיא ללא שימוש, ואז להכניס אותה נקייה לתנור נקי ריק, זה שאתה רוצה לייחד אותה אליו, ולהפעיל על החום המירבי חצי שעה. כך בכל אחת מהן לתנור אחר.

בהצלחה