שלום לרבנים על פי סימן תקפח סע ב בעיה להיות ליד מנין אחר שגם תוקע ואני שואל מה הבעיה אני לא מכוין לצאת בכלל ידי חובה מהמנין השני? 2 האם יש קדושה בדפנות הסוכה או שזה מצוה ומה הכלל בזה עם מצוה או קדושה אשמח למקורות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. לא הבנתי מנין יצא שיש בעיה כזו, רק אם תוקעים שניהם יחד יכול להיות בעיה של תרי קלי לא משתמעי כמבואר במשנה ברורה שם ס"ק יא.
  2. הסוכה לכשלעצמה היא תשמישי מצוה ולא תשמישי קדושה, אלא שיש לימוד מיוחד בפסוק שלענין היתר ההשתמשות בה במהלך החג דינה כחגיגה.