מתנות לאביונים שלא ניתנו בפורים

שאלה:

שלום רב,
אם ייחדתי כסף למחצית השקל ולמתנות לאביונים בפורים ולא הספקתי לתת אותם בפורים, אני יכול לתת אותם בתורת צדקה רגילה?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי המחצית השקל זה לא נורא מלבד האיסור לאחר נתינת צדקה, אבל ודאי יש לתת עכשיו בכל מקרה. לגבי המתנות לאביונים זה מאוד מאוד חבל! כי הפסדת את המצוה, עיקר מטרת המצוה היא לתת לעניים שיהיה להם את הכסף בפורים לצורך סעודת פורים, רק בדיעבד גדול שאין עניים בעירו כלל מועילה כזו הפרשה, אבל להבא אין לעשות כך כלל, יש הרבה אירגונים נאמנים שנותנים להם את הכסף והם מחלקים לעניים בו ביום. אפילו כאן באתר בוצעה פעילות כזו. עכשיו תן הכל לצדקה.

שבוע טוב.