מתנות לאביונים – הפרשי שעות מהארץ לחו"ל

שאלה:

האם אני, בתור אחד שגר בנ.י. שזה שבע שעות אחורה, יכול לצאת יד”ח מתנות לאביונים דרך קופת-העיר או דרך אתרא קדישא הדין, שהרי כאשר אצלכם זה יום הפורים אצלי זה עדיין ליל פורים ואילו כאשר אצלי זה יום הפורים אצלכם זה כבר קרוב למוצאי פורים?

תשובה:

שלום וברכה

ידוע בענין זה דברי בעל הקהילות יעקב, שהורה לגבאי הצדקה לזכות את כספי המתנות לאביונים של בני חו"ל רק אחה"צ, בשעה שכבר יום בארה"ב. למעשה זה בדרך כלל בין כך יוצא כך, בשעות הבוקר עדיין אוספים… החלוקה מתבצעת בשעות אחרי צהריים.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אבל מה קורה לתושבי ארה"ב שמעבירים מת"ל ביום פורים אחה"צ עבור אביונים בארץ ישראל, בשעה שבישראל כבר לא פורים, האם אפשר לצאת ידי חובה ?