אזכרה לשנה ראשונה בחג הסוכות

שאלה:

אימי נפטרה בערב חג סוכות השנה, ט"ו בתשרי בלילה בחג ראשון,מתי עלי לעשות אזכרה והאם מותר לבקר בבית העלמין בערב החג או ערב שבת לפני בצהריים

תשובה:

שלום וברכה

תוכלו לבקר בבית העלמין הוא בערב החג לפני חצות היום, או לאחר חג שמחת תורה, את האזכרה תעשו בלילה שלפני החג. ביום החג הראשון של החג שהוא יום השנה שלה, תאמרו את הקדיש ותלמדו משניות לעילוי נשמתה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ערב לפני החג זה שבת והשאלה היא האם לעשות אזכרה ביום חמישי
    והאם אפשר להגיע לבית העלמין ביום שישי אחרי חצות היום כמובן להגיע הבייתה הרבה לפני שבת

  2. אפשר להקדים ליום שישי או חמישי, אבל בשישי רק לפני חצות, אחרי חצות אין ענין לבוא כיון שהנשמה אינה קשורה בזמן זה לקבר.