פירות ערלה במתנה לגוי

שאלה:

שלום וברכה.

יש איסור לתת פירות ערלה במתנה לגוי כי זה נקרא הנאה. אני מבין שהסיבה לכך היא הכרת טובה של הגוי כלפי היהודי וזה נקרא הנאה.
השאלה אם מותר לתת לו את הפירות דרך מתנה בסתר או יש בכך בעיה של איסור לא תחנם?

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט יש כאן ממה נפשך איסור, שכן בלי הנאה ליהודי יש בזה איסור של לא תחנם, ועם הנאה ליהודי, יש בזה איסור הנאה מפירות ערלה…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא כל כך פשוט לי מכיון שהיות והפרות אסורים בהנאה יוצא שמתן לגוי בסתר יהיה בגדר זה נהנה וזה לא חסר והשאלה אם האיסור של לא תחנם הוא אזהרה ליהודי לא לסובב לגוי הנאה ללא תשלום או להנות את הגוי מנכסיך ללא תשלום. היות ובמקרה של פירות ערלה חסר את המרכיב של חשיבות ממונית שהיהודי מוציא מביתו, נראה שהאיסור לא ברור כל כך.