ההבדל בין תנור לכופח

שאלה:

שלום לרבנים מה שונה תנור של היום לזמן חזל ראיתי במ"ב סי רנג סק כה שבזמנו הפתח מהצד שונה ואני שואל אז עם זה מהצד מה עשה זאת שונה?ועוד איך נחשיב את התנורים בזמנינו? תודה רבה על המענה המהיר ועל הסבלנות שמגלים הרבנים מעריכים מאוד

תשובה:

שלום וברכה

כאשר התנור צר מלמעלה ורחב למטה ויש לו פתח קטן למעלה ולא מהצד, חומו רב יותר, ולענין זה עשה המשנה ברורה שם חילוקים, לאו דוקא בין התנורים שלנו לשל זמן המשנה, אלא גם בזמן המשנה בין התנורים שהונים [תנור, כופח, כירה]. ככל שהתנור צובר חום יותר דינו חמור יותר לענין איסור שהייה.