טוב הכלב החי מן האריה המת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
כתוב בספר משלי או קהלת נראלי שטוב הכלב החי מן האריה המת
כלומר עדיף להיות אדם קטן הדיוט חי מאשר רב גדול שנפטר כי לאדם החי יש את היתרון שלמת אין ,כלומר להתעלות ברוחניות ולהגיע למדרגות מה שאין למת שהוא כבר נפטר מן העולם
לא הבנתי איך בדיוק זה מסתדר עם מה שכתוב בגמרא ובתורה שלא קם עוד נביא כמשה כלומר שלא קם ולא יקום עוד נביא כמו משה רבנו
ושלא יהיה אדם חכם יותר משלמה המלך
ושרבי עקיבא עם הרצון וההתמדה שלו היה היהודי הגדול ביותר בהיסטוריה [ככה שמעתי בשיעורים של הרב יוסף מזרחי לפחות]
ושאומרים שכמשה רבינו היה במעמד הר סיני הקב"ה הראה לו את כל הגלגולים בהיסטוריה וראה את רבי עקיבא שהיה הגדול מכולם ואמר בעצמו שהיה יותר ראוי שהתורה תנתן על ידו

אם ככה אם ידוע בוודאות כבר שלא יקום אדם כמו שלושת האנשים שנמנו שהגמרא והתורה כבר התריעו שבתחום שלהם הם הטובים ביותר ולא יקום עוד אדם שיעקוף את משה רבנו בנבואה ואת רבי עקיבא ואת שלמה מבחינת חכמה אז האם זה לא סותר כי לכאורה התורה כבר קבעה שהם קבעו שיא שלא יעבר שגם החיים שיחיו לא יעברו

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן שאלה. ברור שבמסקנת הדברים מעלתם של גדולי הדורות עברו היא רבה משל ימינו, הנושא הוא ביחס לחיים עצמם, כמובא בפסיקתא וראה תורה תמימה קהלת שם, שהאדם החי יש לו יתרון שהוא יכול לקיים תורה ומצוות ולחזור בתשובה, ולכן הדאגה לשלומו הרבה יותר מלאדם גדול הרבה יותר שכבר מת, ומביאים על כך שם את הדיון עם דוד המלך שנפטר בשבת ונסתפקו מה המותר לעשות כדי שגופו לא יהיה מוטל בניוול בשמש החמה, בעוד שאדם אפילו הפשוט ביותר שנמצא בסכנת חיים בשבת – הכל מותר! מחללים עליו את השבת בנסיעה לבית חולים הכוללת אין ספור איסורי תורה! כלומר לא מדברים על מעלת האדם החי אלא על חשיבות החיים עצמם.