משחק חדש בבין המצרים

שאלה:

שאלה לכבוד הרב:

קנינו משחק הרכבה חדש לילדים שעולה כ 250 ₪ ומשמח אותם (ואותנו). המשחק הוזמן והגיע בין המצרים (לפני ר"ח מנחם אב). האם מותר להשתמש בו בבין המצרים ?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לפני ראש חודש אב מותר לתת מתנות, גם אם יש בזה שמחה, כל שלא מברכים על כך שהחיינו.

ערב טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המנהג היום שלא לברך על כלים חדשים רק על בגדים ופירות.ראה שו”ת חתם סופר או”ח סי’ נה וסי’ קנו, ויש שנהגו מחמת כן לברך על פרי חדש ולפטור את הכלי החדש, וזאת משום שברכה כזו על כלים חדשים לא הוזכרה בגמרא ובראשונים, והיא מנהג מאוחר יותר. כמו כן, הדבר תלוי מאוד במצבו של הרוכש, אם נחשבת היא חשובה לו באופן מיוחד ועוד ספקות, אלא שכמובן המברך לא הפסיד, שכך היא סתימת דברי השולחן ערוך ושאר אחרונים בסימן רכג.