צביעת הדירה בתשעת הימים

שאלה:

האם מותר לצבוע דירה אחרי ראש חודש אב בגלל שהצבעי אחרי תישעה באב תפוס .הצבעי אמור להתחיל יומיים לפני ראש חודש. תודה

תשובה:

שלום רב,

נראה שאסור. וראה במקורות

מקורות:

כתב בשו"ע סי' תקנא סעי' ב' מראש חודש ועד התענית ממעטין במשא ומתן וכו' או בבנין של ציור וכיור. כלומר, צביעת הבית לשם יפוי הבית אסור מראש חודש. אולם אם שכר מישהו שיסייד לו את הבית בקבלנות, כתב שם המשנה ברורה (ס"ק יב) שמותר, משום שהוא מחליט לעשות זאת בימים אלו על דעת עצמו. אלא שהמחמיר תבוא עליו ברכה, וראוי לפייס אותו שלא יעבוד בימים אלו, כך כתב שם במשנה ברורה. אם כך, במקרה שלך שאתה מזמין אותו דווקא לימים אלו אסור. ועי' עוד בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ג סי' פב שכתב על הדבקת טפטים על הקירות באופן שהתחיל לפני ראש חודש שמותר לעשות זאת עד שבוע שחל בו תשעה באב.

היה מקום לדון גם על הצבעי עצמו (במידה שהוא יהודי). אולם מאחר שהוא עושה זאת רק לצורך פרנסתו, אין עליו איסור אילו לך היה מותר.