בית קפה בתשעת הימים

שאלה:

בס"ד שבוע טוב ! האם מותר השבוע, בתשעת הימים , לבקר בבית קפה ולהזמין קינוח חלבי ? האם מותר להזמין אוכל הבייתה מבית קפה /פיצרייה ? לא מדובר על הזמנת אוכל בכדי לחגוג משהו אלא רק כדי לאכול ( אמנם יש הנאה מהאוכל עצמו אך אינו בשרי ). תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור ללכת לבית קפה ובודאי שאין איסור להזמין הביתה, אבל אם מדובר בממש בילוי לצאת עם חברות וכו', זה לא הזמן המתאים.

שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים.