קניות באינטרנט בין המיצרים

שאלה:

שלום וברכה האם בימי בין המיצרים אפשר להזמין באינטרנט מוצר מחו"ל שיגיע לאחר ט' באב? תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש להקל בודאי עד ראש חודש אב, כיון שאיסור הקנייה בימים אלו הוא רק בגלל ברכת שהחיינו שאינה נאמרת בקנייה באינטרנט קודם שהמוצר בא הביתה. בתשעת הימים כדאי להחמיר יותר, אף שנראה שגם מותר מעיקר הדין כיון שלא חל מכר ממש כיון שהוא אינו מסויים בחפץ מסויים, אלא רק כעין התחייבות בעלמא לספק את המוצר.