שבע יפול צדיק וקם

שאלה:

שלום. ברצוני לישאול למה כתוב שבע יפול צדיק וקם למה דווקא שבע הלוואי היינו נופלים רק שבע מדבר על עצמי מה זה בה לומר שבע יפול?

תשובה:

שלום וברכה

לא ראיתי מישהו שמסביר, אבל ידוע הרבה בדברי המהר"ל מפראג שהבחינה של שבע היא המסמלת את כל עניני העולם והטבע, יש שבעה צדדים, ארבע רוחות השמים מעלה ומטה ופנימיות העולם, ואולי הרעיון הוא, שגם אם אדם יפול בכל הבחינות האפשריות, מימין ומשמאל למעלה ולמטה, ואפילו בפנימיותו, עדיין "וקם"! יש לו תקווה! לעולם אין להתייאש.

יום נעים.