נביא עוקר דבר מן התורה?

שאלה:

שלום שאלה חשובה. כתוב בגמרא הברכות בכול דרכך דעהו אמר רבא אפילו לדבר עבירה. נישמע ממירא מאוד לו פשוטה פעם שמעתי תגמרא הזאת אשמח לדעת באמת ביאור מה הכוונה שגם בעברה אדם יהיה אים הבורא שכך נישמע לי אשמח לישמוע מה הדעת כאן שאפשאר להוציא לעבודת ה'. מה מפרשים אומרים או לו יודע מה הביאור

תשובה:

שלום וברכה

רש"י על המקום בדף סג מסביר זאת, שהוא כגון אליהו הנביא בהר הכרמל שעקר דבר מן התורה בהוראת שעה, להקריב בבמות בזמן איסור במות. רק שים לב שזה לא דבר הנתון להבנה ובחירה של אדם, הוא היה נביא וקיבל הוראה זו בנבואה, כפי שהאריכו חז"ל לבאר שנביא יכול לעקור דבר מן התורה בהוראת שעה.