נוהגת עפ"י פסקי הגר"ע ורוצה ללבוש פאה נכרית

שאלה:

שלום הרב,אנו ספרדים בעלי תשובה .אני עובדת ב=== במקום שבו חובשים פאות והילדים מתחנכים במוסדות אשכנזיים יש לי קושי עם המטפחת. אני יודעת שהרב עובדיה אסר ואנו פוסקים לפיו. מה עלי לעשות כדי לקבל התר לדבר הזה?

תשובה:

שלום רב,

עצם הנושא שאתם ספרדים ודאי לא מלמד כלום על האפשרות לחבוש מטפחת או פאה. ישנם פוסקים שכתבו שאין כל בעיה בפאה כידוע (ויש אפילו שמעדיפים פאה) ויש שאסרו, הנושא של ספרדים ואשכנזים ממש לא רלוונטי לנושא. אולם מאחר שאת כותבת שאתם נוהגים ללכת אחר פסקיו של מרן הגר"ע זצ"ל בכל נושא, לקולא ולחומרא, בשבת, ובנדה, ועוד. לכן כל עוד אתם נוהגים כדעתו וקיבלתם אותו לפוסק עליכם, אני לא רואה מצב שיהיה מותר לך לחבוש פאה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שמעתי שגם במשפחתו של הרב יש שלבשו פיאה, וגם סבר שאין לבטל שידוך בגלל זה [כמובן שצריך לברר את זה יותר] וא"כ ודאי שצריך לדעת כל דבר לגפו של ענין.