הטמנת מאכל לאחר שהועבר לכלי שני בשבת

שאלה:

האם לשיטת הספרדים יהיה מותר לקחת את החמין שעל הפלטה כאשר הוא מבושל כל צורכו ואז להעבירו לסיר אחר ולהטמין אותו עם שמיכה בשבת עצמה למרות שלא היה מוטמן לפני השבת?

האם זו הכוונה לאין הטמנה בכלי שני?

תשובה:

שלום וברכה

נכון, כאשר אתה מעביר את המאכל לכלי שני מותר להטמין את המאכל עם הכלי בדבר שאינו מוסיף הבל, כמו שמיכה [בדבר המוסיף הבל אסור, לכן למשל לחמם בקבוק שלתינוק בתוך מים חמים גם אם הם בכלי שני או שלישי אסור!].

מקורות:

שו"ע סי' רנז סעי' ה. יש לעיין אם ראוי להחמיר בזה במאכל שהוא גוש שמא הוא נחשב ככלי ראשון, ולא שמענו לכאורה שהחמירו בזה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. חלילה! על הפלטה זה כבר חוזר להיות כלי ראשון! ההגדרה של כלי ראשון היא כלי על האש או שהיה על האש, כלי שני הוא כלי שהמאכל הורק אליו ולא חוזר לאש. הטמנה על הפלטה אסורה גם אם היא נעשית מערב שבת כיון שזה דבר המוסיף הבל.

  2. רשמת כי" לכן למשל לחמם בקבוק שלתינוק בתוך מים חמים גם אם הם בכלי שני או שלישי אסור!", מדוע?אם הבקבוק בולט מעל המים ואני טומן אותו עם שמיכה-אסור?