מה עדיף ללמוד בליל שבועות

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
בליל שבועות יש הבדל בין ללמוד את התיקון של שבועות לבין לשבת וללמוד חברותא עם משהוא אחר כל אחד דבר אחר
כי בעיקרון בליל שבועות שאלתי לפני הרבה אברכים שאמרו לי שעדיף יותר את התיקון מאשר שכל אחד ילמד משהוא אחר
ומצד שני במקום שהלכתי אליו [אשכנזים] כולם שם למדו כל אחד משהוא אחר,הראש ישיבה שם אמר שלא משנה והוא ארגן לכל התלמידים שלו נושא מסויים ממסכת סוכה ללמוד עם מפרשים ובעיקרון הבנתי שבלילה אין חובה להשאר ער מאחר שזה מנהג טוב [שעדיף לישון במקרה שזה יבטל מצוות קריאת שמע] אבל בעיקרון מה יותר נכון לעשות

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה כל קהילה עושה כמנהגה. הספרדים והחסידים מאוד הקפידו על אמירת התיקון שיש בו סוד גדול על פי קבלה, ואשכנזים בעיקר תלמידי חכמים רבים נהגו ללמוד בעיון עם חברותא, וכל לבבות דורש ה' ומה שעושים זה טוב.

שנזכה לכל הישועות!