המקלל את חברו – האם הקללה חוזרת על המקלל?

שאלה:

אבא שלי אמר לי שמי שמקלל הקללה חוזרת אליו

תשובה:

שלום וברכה

יש כזה דבר שהקללה חוזרת למקלל ויש להזהר מלקלל, אבל אדם כמוך שמתחרט ומצטער בודאי בורא העולם אוסף אותו ברחמים ומוחל עוונו.

מקורות:

אין לקלל לאף אדם בעולם, ויש לאם להיזהר שלא תהיה קללתה חינם, שהרי שלמה המלך אמר “קללת חנם לו תבא” ופירשו רבותינו שהכוונה שהמקלל קיללת חינם תבוא בחזרה על האדם המקלל, ומלבד זאת כתב הראשית חכמה (שער הענוה – פרק ראשון) “לא יוציא מפיו בפה קללה ונידויים וחרמות ודבר עזות וקושי ודבר בגנות. דרבי יהושע בן לוי היה משתבח שלא החרים אדם מימיו, וכו’, ומזה ילמוד האדם לבל יוציא קללות וגידופין מפיו אלא יהיה לשונו רכה לכל כקטון כגדול. ומרבה השתיקה בדברי העולם מאריך ימיו מפני שהוא מדמה פיו למדת פה העליונה”.