פניה לערכאות לצורך פירוק חברה

שאלה:

שלום
העבודה שעבדתי בה בשנתיים האחרונות חייבת לי בערך 80,000, והיא חייבת לעובדים אחרים סכומים משתנים בין 10,000 ל120,000
הבעלים לא מתכחש לחוב, ורק טוען שהוא ישלם "מתישהו"
בינתיים הוא ביקש ממישהו אחר לפתוח חברה, והעביר את כל הפעילות לחברה החדשה (שהוא לא בעלים בה) והחברה הישנה מוקפאת – כל החשבונות מעוקלים ואין הכנסות או הוצאות.
לאחר שהתיעצנו עם עו"ד יצא שאין לנו כל כך מה לעשות חוץ מלבקש פירוק חברה מבית משפט, ואז ביטוח לאומי ישלם לנו את החוב ששייך לשנה האחרונה שעבדנו בחברה
השאלה היא האם מותר לגשת להליך כזה בלי לתבוע קודם בבית דין.

הבעלים לא דתי, אבל גם אם הוא היה מסכים להדייין בבי"ד – זה לא יעזור לנו, כי הרי הוא ממילא לא משלם שום דבר, ואנחנו צריכים פסק דין של בית משפט כלפי הביטוח לאומי, והביטוח לאומי ודאי לא יתייחס לבי"ד

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לפנות לערכאות כדי לקבל את זכותכם מביטוח לאומי. על כך מותר לפנות לבית משפט בדרישה לפירוק החברה, ובתנאי שכל תביעה אישית שתהיה בהמשך מול בעל החברה תדונו אך ורק בבית דין.

בהצלחה.