חיוב נשים בתפילת שחרית – אשכנזים

שאלה:

אם אני מתפללת עברית אז אני פתורה משחרית? כי ערבית זה בעצם תפילה של היום שלמחרת

תשובה:

החיוב של שחרית אינו  בגלל שצריך כך וכך תפילות ביום, אלא שפשוט אין הבדל למנהג בני אשכנז בין גברים לנשים לענין חיוב התפילה! וכיון שתיקנו חכמים להתפלל שחרית ומנחה גם נשים חייבות בכך. תפילת ערבית שמעיקר הדין היא רשות אלא שקיבלו על עצמם לקיימה, נשים פטורות ממנה כיון שהן לא קיבלו זאת על עצמן. לכן צריך להתפלל שחרית ומנחה.

ראה משנה ברורה בסי' קו.