תספורת בספירת העומר – השיער פרוע

שאלה:

אם כבר, לפני חג הפסח רציתי להסתפר אך בגלל בעיות כספיות לא הייתה לי אפשרות להסתפר ולכן כרגע השיער שלי פרוע ממש ולא נעים לי גם ללכת כך ברחוב, רציתי לדעת אם אוכל להקל להסתפר בזמן הזה באופן חד פעמי. תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם השיער שלך מגודל באופן חורג כמו שאתה מתאר, נראה שניתן להסתפר מחמת החשש שמא זה כבר מהווה חציצה לתפילין לפי דעת המחצית השקל המובא במשנה ברורה סי' כז ס"ק טז ככל תספורת לצורך מצוה. מחמת הצער אינני רואה אפשרות להקל. עוד שלושה שבועות ל"ג בעומר ויש להמתין, אבל התפילין זו סיבה משמעותית ויש להקל. לאחר התספורת תניח שוב תפילין היום.

שיהיה תמיד רק שפע!