לגלול ספר תורה בתוך התיק – ספרדים

שאלה:

שגוללים ספר תורה צריך להוציא אותו מהנרתיק עץ?
כתוב בשו"ע קמז ו, " גולל ספר תורה בתוך התיק, טועה"
ואם זה כמה דפים בנחת ודאי שמותר, אבל לגלול הרבה , לכאורה אסור בנרתיק, האם זה נאמר בזמנם שהיו עושים כגון בני אשכנז שיש נרתיק מבד, והשאלה היא:
האם בנרתיק עץ שיש לספרדים , גם כן יש לפרק את הקלף מהנרתיק עץ ולגלול בחוץ?

לא ראיתי שמדבר בזה הרב עובדיה ועוד…

תשובה:

בכף החיים שם ס"ק לו כתב את החילוק שהזכרת, שלגלול הרבה אסור וכמה דפים מותר, החשש הוא שמא יקרע ובמעט ניתן לעשות בנחת. בודאי יש להקפיד.

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה היא, יש ספרים שזה די קשה אם צריך להוציא את הספר מהנרתיק, (הספרים הדי ישנים), ויש סיכון גדול יותר ובוודאי שע"י אדם אחד זה קשה ומסוכן, ואם יעשו שני אנשים אולי, ומאידך אם ישאיר בספר ויגלול יכול ע"י אדם אחד ויגלול הרבה יותר מהר. האם הדין הזה הוא לכתחילה או שיש מקום להקל תלוי בספר והתיק שלו?