עליית לוי אחרי ישראל כשאין כהן

שאלה:

האם לוי יכול לעלות שני\שלישי וכן הלאה כשאין כהן או לא כמו שכותב הרמבם "ולא יעלה אחריו לוי" אחרי הישראל.
אשמח אם הרב יברר את העניין, תודה וחג שמח

תשובה:

לענין להעלות לוי למנין הקרואים לאחר ישראל כשלא היה כהן בבית הכנסת, ראה משנה ברורה סי’ קלה ס”ק כד שנחלקו בכך אחרונים, הגר”א מתיר, ואליה רבה אוסר, ולהלכה הובא שם שהמנהג שאין הלוי עולה למנין הקרואים, אלא לאחרון או למפטיר בלבד.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זאת אומרת שבמנחה של שבת כשהגבאי (בעל בית מסורתי) אומר לי (לוי) לעלות שני\שלישי עדיף להמנע ולהזכיר שאני לוי או לעלות ושאין בכך כלום?