בל יראה של החניכים – המשך

שאלה:

בהמשך לשאלה 191494
לגבי הציוד של החניכים שנמצא במחסן האישי שלי, האם ישנה דרך כלשהי להיפטר מהבדיקה של השקיות עם הציוד?
עלי למכור את החמץ שבמחסן או למכור את כל המחסן? מה יכול להועיל כדי להפקיע ממני את האיסור?

תשובה:

שלום וברכה

אין אפשרות למכור חמץ שאינו שלך. אבל לא צריך בדיקה מדוקדקת, רק לראות שאין שם חמץ בעל ערך, כמו חבילת ופלים וכדומה, אבל לענין פירורים וכו' מה שנקרא חוסר נקיון, על זה ודאי אין שוויות ואין לך אחריות לשמור, ומועילה המכירה.