על מי מוטלת התקנת חלונות סורגים ורשתות בדירה שכורה

שאלה:

שלום וברכה, אני מתגוררת בדירה שכורה ובסלון ובקיר ממול ישנם תריסים בלבד ללא חלונות זכוכית וללא סורגים ורוב הזמן התריסים סגורים בגלל שישנם רוחות חזקות או משום מזג אויר קר/ חם או משום חרקים שנכנסים כי אין גם רשתות וכתוצאה מכך הדירה פחות מוארת וזה מהווה אי נוחות. ביקשתי מבעל הדירה שיטפל בזה ואמר שזה עולה הרבה כסף ואם ימצא משהו יד שניה אז ישים חלונות זכוכית. האם הוא מחוייב לשים חלונות זכוכית/ סורגים לבטיחות/ רשתות ?

תשובה:

שלום וברכה,

התקנת החלונות מוטלת על המשכיר, והוא חלק מצורת הדירה.

סורגים לבטיחות, לדעתי ולדעת ממקצת חברי חובת המשכיר, מאחר ורובא דרובא של הדירות מותקן סורגים, וסורגים הינו דבר קבוע ולא ניתן להעביר את הסורגים מבית לבית. אך חבירי האחרים וכן כמה מפוסקי זמנינו סוברים שאין המשכיר חייב בהתקנת סורגים. על כן ראוי שתתפשרו לגבי הסורגים.

בהתקנת רשתות אינה חובת המשכיר אלא חובת השוכר בלבד, שאין זה דבר קבוע בכל הבתים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיד.