מגבוני נייר לחים בשבת

שאלה:

מה הצדדים של איסור ושל היתר בשימוש במגבונים הנשטפים באסלה (זה נקרא מגבוני נייר?? אם כן זה מאוד מצוי בכל סופר אפשר להשיג במגוון חברות) לתינוק וכן למבוגר ששימוש בנייר טואלט פוצע אותו ומגרה את המקום עד דימום קל מאוד וזה כואב. כמובן אין כוונתי למגבונים לחים העשויים מבד אלא רק כמו שציינתי למעלה. ומה ההנהגה המעשית בנושא. תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה,

בס' שמירת שבת כהלכתה מצדד להקל במגבוני נייר שאין בהם חשש סחיטה בשבת באופן של קינוח, אולם למעשה רבים מחמירים לגמרי במגבונים לחים ואין להשתמש בשבת. ניתן להשיג ברשתות השיווק ספריי שמתיזים על הגוף, שכאשר מקנחים אותו עם נייר טישיו זה בעצם נותן אפקט דומה למגבון וזה מותר בשבת.

מקורות:

ראה עוד כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לא לפי דעת השש"כ אם המגבון מנייר מכיל כמות נוזלית כזאת שכאשר גם אם לוחצים בכח מאוד חזק לא נסחטת ממנו אפילו טיפה אחת גם במקרה כזה יהיה אסור?

  2. מגבוני נייר הוא הקל יותר, המציאות שאתה מתאר שלא נסחט תמוהה, שהרי משתמשים בלחות של המגבון, האם הלחות סתם עומדת על המגבון מלמעלה??? תמהני.

  3. המגבון ספוג קלות מאוד והם לא כמו מגבונים לחים מבד ששם כמות טופח ע"מ להטפיח
    כאן גם אם סוחטים חזק מאוד (אולי רק אם לסחוט בתנועה סיבובית כעין סחיטת בגדים לאחר כביסה) תצא טיפ אחת שתיים.?